Πόρτο Κουφό

Ένας τόπος γεμάτος μνήμες και φυσικές ομορφιές.

Ο Μάκης Ζαφειράκος δημιουργεί το 1996 την «Μπουκαδούρα» στο Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής με σκοπό να παρέμβει δημιουργικά στο χώρο της εστίασης με καινοτόμες ιδέες και νέες γεύσεις συνδυασμένες με αυθεντικές σπιτικές λιχουδιές που συμπληρώνουν ένα πλήρες και απολαυστικό μενού, παράλληλα με την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και φροντίδα των πελατών.

 

Εδώ, σύμφωνα με τους μύθους, ζούσε ο Πρωτέας με τη θυγατέρα του, την Τορώνη.

Τα βάθη του λιμανιού ανυπολόγιστα, αλλά απ' αυτά άρχιζε μια σήραγγα, που οδηγούσε πάντα σύμφωνα με τους μύθους, ως την Αίγυπτο, και ειδικότερα στη νήσο Φάρο. Απ' αυτά τα μέρη επιπλέον πέρασε κάποτε ο Ηρακλής και πάλεψε με τους γιους του Ποσειδώνα, τον Πολύγονο και τον Τηλέγονο, και τους νίκησε. Αργότερα ο Κωφός έγινε ένα από τα δύο λιμάνια της αρχαίας Τορώνης. Κι επειδή η ταραχή της ανοιχτής θάλασσας ποτέ δεν έφτανε ως τα νερά του, ακριβώς γι' αυτό τον είπαν Κωφό λιμένα.

 

Στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο το Πόρτο Κουφό χρησιμοποιήθηκε από γερμανικά υποβρύχια λόγω της στρατηγικής θέσης και για άμεση πρόσβαση στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ στην άκρη του όρμου επί της άκρας Αντικουφό, είχαν εγκαταστήσει ένα πολυβολείο όπου φρουρούσε την είσοδο του όρμου.

 

Στις βραχώδεις και απόκρημνες ακτές ανοίγονται σπηλιές, μία από τις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί με βάρκα. Μια άλλη ενδιαφέρουσα σπηλιά βρίσκεται στην κορυφή της τομής του παλιού λατομείου. Το σπήλαιο αυτό ήταν τόπος λατρείας στη Ρωμαϊκή Εποχή και αργότερα οι χριστιανοί για να εξαγνιστεί το σημείο, ζωγράφισαν κόκκινους σταυρούς.

 

 

Σε αυτόν τον τόπο, σε ένα πέτρινο σπίτι εξίσου ιστορικό, το πρώτο που χτίστηκε πριν από τέσσερις αιώνες στο χώρο, στην είσοδο του λιμανιού και στους πρόποδες του λόφου, βρίσκεται και η "Μπουκαδούρα".

 

Η θέα που σας προσφέρει η Μπουκαδούρα στο μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας είναι μοναδική. Οι βράχοι υψώνονται πάνω από έναν κόλπο ο οποίος μοιάζει με λίμνη, αφού το μικρό άνοιγμα προς την ανοιχτή θάλασσα μόλις που διακρίνεται. Οι άκρες της εισόδου έχουν ύψος περίπου 90 μέτρα. Το λιμάνι διατηρεί μέχρι σήμερα το αρχαίο όνομα "Κωφός Λιμήν", γιατί οι αρχαίοι υποστήριζαν ότι όποιος είναι μέσα στον κόλπο δεν ακούει καθόλου τη βουή της θάλασσας.

 

Σήμερα το Πόρτο Κουφό είναι ένας ήσυχος μικρός οικισμός που στις ακτές του βρίσκονται κάθε είδους σκάφη και μοσχοβολάει φρέσκο ψάρι. Εκεί βρίσκεται και η ταβέρνα "Μπουκαδούρα" φωλιασμένη κυριολεκτικά στη δροσερή σκιά των δέντρων και πλημμυρισμένη από γευστικές απολαύσεις και από τη Θαλασσινή αύρα.

Σεβόμαστε το περιβάλλον

Στη Μπουκαδούρα φροντίζουμε το περιβάλλον, ανακυκλώνουμε πλαστικό, γυαλί, καμμένα λάδια, χαρτί

Περισσότερα από 100 διαφορετικά πιάτα

Μεγάλη ποικιλία γεύσεων και προτάσεων που σερβίρονται σε ένα φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον με άμεση και διακριτική εξυπηρέτηση από το προσωπικό.

Τιμοκατάλογος

Υπάρχει αναλυτικός τιμοκατάλογος επιλέγοντας ότι πιάτο θέλετε με περιγραφή τι περιέχει το κάθε πιάτο της επιλογής σας.

Φρέσκα προϊόντα

Καθημερινά παραδίδονται στην κουζίνα της «Μπουκαδούρας» φρέσκα επιλεγμένα προϊόντα από την τοπική αγορά καθώς και από μεγάλους πιστοποιημένους οίκους τροφίμων.

Κρασιά βιολογικής καλλιέργειας

Τα κρασιά μας είναι παραγωγής μας βιολογικής καλλιέργειας με διάφορες ποικιλίες όπως Ασύρτικο, Σοβινιόν μπλανκ, Ροδίτης, Σιρακ, Μερλό και Μοσχάτο Αμβούργου.

Find us on Facebook

Βρείτε μας στο Facebook με το όνομα «ΤΑΒΕΡΝΑ ΟΥΖΕΡΙ ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ» να ενημερώνεστε καθημερινά για την ποιότητα και τη γευστική ταυτότητα των εδεσμάτων μας που δε θα βρείτε πουθενά αλλού.